Het verhaal van Moussa

Moussa ligt te chillen in het zwembad. Donderdag is zijn favoriete dag op school want dan gaan ze zwemmen. Vrij zwemmen vandaag, dus extra plezier.  

PLETS! Adam springt vanop de duikplank vlak naast Moussa het water in. Moussa gaat onder en komt proestend boven. Hij lacht en spettert Adam nat die op zijn beurt begint te lachen en te proesten. Zijn verdiende loon! Ze spelen nog heel de tijd samen in het zwembad tot het fluitsignaal van de badmeester roept dat ze eruit moeten.  

Terwijl Moussa zijn spullen uit zijn kastje haalt, hoort hij gegiechel achter zich. Ziet hij dat nu goed? Hij ziet Noah op zijn knieën stiekem met z’n telefoon filmen onder deur van het pashokje van Lukas. Klara, Dina en Jayden staan rond Noah en vinden het blijkbaar heel erg grappig dat hij Lukas zomaar aan het filmen is.

Moussa weet niet goed wat hij moet doen. Misschien bedoelen ze er niets slecht mee. Misschien maken ze maar gewoon een grapje. Moussa gaat snel naar een kleedhokje en kleedt zich aan.

Die avond scrolt hij door Snapchat. Oh nee… in de klasgroep verschijnt plotseling de video van Lukas. De video die Noah maakte eerder die dag. Arme Lukas. Het was helemaal geen grapje. Lukas staat gewoon in zijn blootje en iedereen kan het zien. Ook Lukas heeft het in de klasgroep gezien.  

Moussa stuurt snel een berichtje naar Lukas. “Wat een stomme streek van Noah. Dat mag hij helemaal niet doen! Gaat het een beetje met je?”. Maar Lukas antwoordt niet.  

De volgende dag is Lukas ook niet op school. Moussa maakt zich zorgen. Hij gaat naar de meester en vertelt het hele verhaal. Wat hij zag in het zwembad en het filmpje op Snapchat. De meester schrikt, maar is wel erg blij dat Moussa het hem kwam vertellen. Hij belooft dat hij Lukas gaat helpen.  

’s Namiddags zegt de meester dat de knutselles niet doorgaat. Hij wil met de klas praten over wat er gisteren gebeurd is. De meester vertelt dat hij naar Child Focus gebeld heeft en gevraagd heeft wat ze moeten doen. Child Focus heeft goed geholpen. Ze hebben de meester verteld hoe hij met Lukas moet praten en hoe ze hier als klas mee aan de slag moeten gaan. De meester gaat samen met Child Focus Lukas helpen, maar eerst en vooral moet iedereen het filmpje verwijderen. De meester gaat ook met Noah, Klara, Dina en Jayden praten. Ze gaan volgende week een hele week les krijgen over hoe je op een goede manier Snapchat en het internet moet gebruiken. Want dit mag nooit meer gebeuren!  

Moussa is blij dat hij de meester verteld heeft wat er gebeurd is. Want zo kon Lukas geholpen worden.