Het verhaal van Jolien

Jolien zit op haar kamer huiswerk te maken. Pfff... zoveel schrijven! Plots floept haar gsm aan. Ze ziet dat ze een nieuw vriendschapsverzoek heeft op Instagram. Wie is dat? Ze ziet de foto van een jongen. Hij heet Ward en hij ziet er best lief en knap uit. Jolien kijkt even naar de foto’s die Ward van zichzelf online gezet heeft. Wauw, hij is echt knap. En hij doet aan gewichtheffen! Dat vindt ze wel heel erg stoer. Knap, lief, stoer en hij wil haar vriend worden. Natuurlijk wil Jolien dat ook! Dus klikt ze op JA. Ward mag haar vriend worden op Instagram. Ze vindt het superspannend. 

Niet veel later stuurt Ward haar een berichtje. En ze stuurt er eentje terug. En hij nog eentje. En zij nog eentje. Ze praten heel de tijd. Ook als ze ’s avonds in haar bed ligt en eigenlijk al lang zou moeten slapen. Ook als ze in de tuin zit, zelfs als ze op de bus staat te wachten en tijdens de tekenles. Ze sturen de hele tijd. Ward is echt lief! Jolien moet de hele tijd aan hem denken. Ze voelt kriebels in haar buik.  

Jolien mag eigenlijk haar gsm niet meenemen naar haar kamer, maar stopt ‘m stiekem in haar pyjama en neemt hem toch mee naar bed. Zo kan ze nog wat babbelen met Ward. Ze verstopt zich onder de lakens en ja hoor…. Ward is ook nog online. Ze wisselen heel wat lieve berichtjes uit. Ward wil graag zien hoe ze er echt uitziet. Hij heeft natuurlijk haar foto’s al op Instagram gezien en hij vindt haar heel mooi. Maar hij wil graag zien hoe ze er ECHT uitziet. Op een foto die alleen voor hem is.  

“Wacht, ik zal eerst gaan”, stuurt hij.  

Jolien krijgt een foto van Ward zonder kleren aan. Eigenlijk draagt hij alleen maar zijn onderbroek. Jolien krijgt er nog meer kriebels van in haar buik, want wauw, nu kan ze pas echt goed zien hoeveel spieren hij heeft.  

“Nu jij”, stuurt Ward.  

Jolien twijfelt een beetje. Het voelt een beetje raar om een foto te nemen zonder haar kleren aan. Maar Ward heeft het ook gedaan en ze vond het best leuk om dat te krijgen. Ze is toch alleen in haar kamer. En Ward is zo lief. Dus waarom niet…  

Jolien trekt haar pyjama uit en neemt een foto van zichzelf die ze naar Ward stuurt. Hopelijk vindt hij het ook leuk om haar foto te krijgen en vindt hij haar ook mooi.  

“Wauw je bent zo mooi!”, antwoordt Ward.  

Jolien bloost en is supergelukkig. Zij en Ward blijven praten.  

Maar drie dagen later komt Esra naar haar toe. Ze heeft Joliens foto online gezien. De foto die alleen voor Ward bedoeld was! In paniek stuurt ze naar Ward. Wat is er gebeurd? Wat heeft hij gedaan? Ward is ook in paniek. Hij had de foto van Jolien naar zijn beste vriend gestuurd om te tonen hoe mooi ze is en hoe trots hij is. Maar die vriend heeft de foto van Jolien naar nog iemand anders gestuurd en die heeft de foto online gezet. Voor iedereen zichtbaar. Dat wilde Ward niet. En Jolien natuurlijk al helemaal niet.  

Jolien schaamt zich heel erg en ze weet niet wat ze moet doen. Mama ziet dat er iets scheelt en wil met Jolien praten. Jolien durft eerst niet vertellen wat er gebeurd is, maar barst dan toch in tranen uit en ze vertelt het hele verhaal aan mama. Mama is ook erg geschrokken, maar gelukkig is ze niet boos. Samen bellen ze naar Child Focus. Zij weten gelukkig wel wat Jolien en mama moeten doen. Eerst en vooral helpen ze om de foto van het internet weg te halen. Dat is al een hele opluchting voor Jolien. Maar ze kunnen ook heel goed luisteren en zeggen dat Jolien niets fout gedaan heeft. Het is niet haar fout dat dit gebeurd is. Jolien mag altijd naar Child Focus bellen of mailen als ze dat wil. Het is fijn te weten dat ze ergens terecht kan.