Het verhaal van Kim

Kim woont samen met haar mama, papa en haar 4 zusjes en broertjes in een klein appartement. De familie heeft weinig geld. Kim maakt thuis best veel ruzie.  

Kim droomt ervan om ontwerpster te worden. Ze wil heel graag voor zichzelf een kleedje ontwerpen én maken! Al twee maanden lang heeft Kim elke dag 1 euro gespaard om de stof te kunnen kopen die ze nodig heeft voor haar jurkje. Maar op de dag dat ze de stof wil gaan kopen, is het geld weg!  

Kim is erg boos en ook droevig. Ze denkt dat iemand thuis haar geld gestolen heeft. Ze krijgt heel erg ruzie met haar ouders, haar zusjes en broertjes, want niemand wil haar vertellen wat er met het geld gebeurd is. Nu is het genoeg geweest voor Kim. Ze wil hier weg!  

Als iedereen slaapt, stopt ze wat spullen in een zak en beslist ze om weg te lopen. Voor haar is het duidelijk, thuis kan ze niet langer blijven! Ze vertrekt en gaat naar het station. Daar gaat ze een beetje verward op een bank zitten. Het wordt licht, maar Kim weet niet wat ze moet doen. Ze wil niet terug naar huis en heeft ook helemaal geen zin om naar school te gaan. Ze is helemaal verloren. 

Kim heeft hulp nodig. Ze beslist om naar Child Focus te bellen. Ze weet dat ze gratis kan bellen naar het nummer 116 000. Dat weet ze nog omdat ze vroeger eens bezoek kreeg in de klas van een mijnheer die over Child Focus kwam vertellen.  

Kim belt naar Child Focus en krijgt Florence aan de lijn. Kim vertelt aan Florence wat er thuis is gebeurd en dat ze niet meer weet waar ze naartoe moet. Ze begint heel hard te huilen aan de telefoon… 

Florence troost en kalmeert Kim. Samen zoeken ze naar een oplossing. Kim vertrouwt Florence omdat ze zo goed naar haar kan luisteren. Daarom beslist ze om de goede raad van Florence op te volgen. Ze gaat toch naar school en vertelt aan één van de juffen wat er gebeurd is. Want Florence zei dat het belangrijk is dat ze met iemand ging praten.  

Terwijl ze met de juf praat, voelt Kim zich niet goed. Ze heeft buikpijn en ze moet heel hard huilen. Ze is helemaal in paniek. Samen met de juf belt Kim terug naar Florence van Child Focus om te zeggen dat het echt niet goed gaat. Ze besluiten om Kim naar het ziekenhuis te brengen. Daar wordt Kim goed geholpen en verzorgd door de dokters. Het gaat beter.

Maar als ze het ziekenhuis mag verlaten, wil Kim nog steeds niet naar huis. Haar ouders kwamen zelfs niet op bezoek. Kim is nog altijd boos en triestig. Waarom zou ze naar huis gaan? Het is thuis niet leuk en ze is ook bang om terug naar huis te gaan. Teruggaan kan niet en wil ze niet.

Gelukkig weet Florence raad. Samen vinden ze een oplossing. Kim gaat voor een paar dagen naar haar meter. Stap voor stap, samen met haar meter, praat Kim weer met haar ouders. Ze maakt weer plannen voor de toekomst, ze gaat terug naar school en weet je wat? Ze heeft helemaal zelf een kleedje ontworpen én gemaakt.